Pályázataink

2021/08/16

Az eszközök beszerzése a GINOP-1.2.8-20-2020-02331 azonosító-számú projekt keretében lezárult, de közben zajlik a digitális transzformációt segítő, szakértők által támogatott munka a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél

A GINOP-1.2.8-20-2020-02331 azonosítószámú projekt keretében vásárolt eszközök, úgymint NCT MSL-200 jelzésű, kevésbé speciális területeken felhasználható, kisebb alkatrészek úgynevezett „sztenderd termékek” előállítására alkalmas ferde ágyas, nagysebességű CNC esztergagép és a már meglévő BMC-3127 CNC jelzésű megmunkáló központunkhoz, funkciókat bővítő kiegészítő opció csomag, üzembehelyezésre kerültek a cég bajai telephelyén.

Eközben tanácsadók igénybevétele mellett, a vállalati gyakorlataink újragondolását, átalakítását célzó szervezet- illetve folyamatfejlesztési munka is, kezdetét vette a már korábban indított digitális transzformációt elősegítő mellett.

A szervezeti struktúránk, folyamataink és tevékenységeink optimalizálása, új, modern eszközök beszerzése és a már meglévő, korszerű eszközeink funkcióinak kis ráfordítással történő bővítése mind abbéli törekvésünket segítik, hogy olyan széleskörű megrendelői igényeknek is eleget tudjunk tenni, melyeknek a megfelelő technológiai háttér és szervezeti hiányosságok miatt eddig nem.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02331
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 45,09 millió Forint.
A feltételesen visszatérítendő támogatás összege 31,56 millió Forint.
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 70%-a.
A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2022. 03. 25.

2021/04/01

Újabb kutatás fejlesztési projektet valósit meg a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. –ezúttal a tömegcsökkentés területén

A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. újabb vissza nem térítendő támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) tárgyában kiírt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívásra benyújtott, „Haszonjárművek felépítményének és alvázának tömegcsökkentése hibrid anyagpárosításokkal” című projektje által.

A 2021. április 1 -én induló megvalósítás ezúttal a hazai pótkocsi gyártás szakmai berkeiben ismert, kalocsai székhelyű BUDAMOBIL – CARGO Kft. szakembereivel, valamint a kecskeméti Neumann János Egyetem kutatóival közösen, konzorciumi partnerség keretében történik.

Napjainkban a tömegcsökkentési trendek egyre jobban megjelennek, nem csak a személygépjárművek hanem más közlekedési eszközök így a tehergépjáművek gyártásánál is. Ennek oka kettős: egyrészről a különböző környezetvédelmi direktívák miatt egyre szigorúbb előírások vonatkoznak a tehergépjárművekre, másrészről egyre hangsúlyosabb piaci igény bontakozik ki az „egy fuvarral” elérhető szállított tömeg maximalizálása területén. A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052 azonosítószámú projekt megvalósítása során a tehergépjármű legnagyobb tömegét képviselő egységeire helyezzük a hangsúlyt. Ezek fejlesztésével, a legkorszerűbb anyagok innovatív felhasználásával jelentős eredmény érhető el a tömegcsökkentés vonatkozásában. Célunk a környezetterhelés mérséklése mellett, hogy (az egyes részegységek tömegének akár 70 % -os csökkentésével) a pótkocsi tömegét legalább 30 % -kal tudjuk csökkenteni amellett, hogy annak szilárdsága nem romlik, ára jelentősen nem emelkedik.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052

A projekt elszámolható bruttó összköltsége 920,9 millió Forint

A vissza nem térítendő támogatás összege 616,6 millió Forint

Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 66,96% -a

A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2024. 03. 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból nyújt vissza nem térítendő támogatást Kedvezményezettek részére mely támogatásból a T.E.T.T Mérnökiroda Kft. mint konzorciumi partner 169,9 millió Forint összegben részesül.

2020/12/01

Újabb technológiai fejlesztés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél

A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. technológiai fejlesztéséhez 31,56 millió Forint összegben nyert feltételesen visszatérítendő támogatást, a GINOP-1.2.8-20 azonosítószámú „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati kiírásra, „Technológiai fejlesztés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél” címmel benyújtott projektje által.

Cégünk a kezdetektől folyamatosan fejlődik. Az évek során gyártási kapacitásunkat bővíteni, a gyártási technológiánkat, modern gépparkunk által, fejleszteni, korszerűsíteni tudtuk, azonban dolgozóink teljesítményének ingadozása, szervezetünk környezeti változásokra való hatékony és gyors reakciójának hiánya, valamint a COVID-19 okozta hatásokra adott válaszlépéseink utólagos elemzése által beláttuk, hogy folyamatainkat optimalizálni, a változásokra adott válaszainkat gyorsabbá tenni szükséges.

Mindezek és a digitális transzformációval járó bizonytalanság miatt szükséges a korábbi vállalati gyakorlataink alapoktól történő újragondolása, átalakítása. Ehhez a projekt keretében szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztési szakértő tanácsadók segítségét vesszük igénybe továbbá beszerzésre kerül egy NCT MSL-200 jelzésű, kevésbé speciális területeken felhasználható, kisebb alkatrészek úgynevezett „sztenderd termékek” előállítására alkalmas ferde ágyas, nagysebességű CNC esztergagép és a már meglévő BMC-3127 CNC jelzésű megmunkáló központunkhoz, funkciókat bővítő kiegészítő opció csomag is.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés eredményeként – folyamataink optimalizálása, új, modern eszközök beszerzése és a már meglévő, korszerű eszközeink funkcióinak kis ráfordítással történő bővítése által – olyan széleskörű megrendelői igényeknek is eleget tudunk tenni, melyeknek a megfelelő technológiai háttér és szervezeti hiányosságok miatt eddig nem.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02331
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 45,09 millió Forint.
A feltételesen visszatérítendő támogatás összege 31,56 millió Forint.
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 70%-a.
A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2021. 08. 31.

2021/02/01

Újabb kutatás fejlesztési projektet valósít meg a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.

A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. az innovációs  tevékenységének segítéséhez újabb, vissza nem térítendő támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mint kezelő szerv útján meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) tárgyában kiírt pályázati felhívásra benyújtott „Vibrációs feszültség mentesítési eljárások és a kapcsolódó diagnosztika kifejlesztése precíziós öntvény alkatrészek kezelésére.” című projektje által.

A 2021. február 1 -én induló megvalósítás ezúttal a hazai és nemzetközi szakmai berkekben is ismert, bicskei székhelyű MAGYARMET Kft. szakembereivel közösen, konzorciumi partnerség keretében, a kecskeméti Neumann János Egyetem által nyújtott k+f szolgáltatások igénybevételével történik.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005 azonosítószámú projekt célja egy olyan kezelő berendezés és kapcsolódó kezelő asztal kifejlesztése különböző ipari szegmensek számára, mellyel az egészen kisméretű, néhány kilogrammos munkadaraboktól kezdődően akár a nagy méretű több tonnás szerkezetek feszültség csökkentése is elvégezhető továbbá egy olyan diagnosztikai egység megalkotása mely a gyártók számára biztosan megadja az egyes darabok kezelési idejét, a kezelés eredményességét. Az így kifejlesztett, egyenletes, minimális belső feszültséggel rendelkező jó minőségű munkadarabok gyártását eredményező, energiaigény és időszükséglet tekintetében is versenyképes rendszert a precíziós öntés technológiai folyamatába is illeszteni kívánják.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 587,83 millió Forint
A vissza nem térítendő támogatás összege 334,69 millió Forint
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 56,94% -a
A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2023. 01. 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból nyújt vissza nem térítendő támogatást Kedvezményezettek részére mely támogatásból a T.E.T.T Mérnökiroda Kft. mint konzorciumvezető 202,35 millió Forint összegben részesül.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél hagyományos esztergapadok kerültek beszerzésre.

Projekt kódszáma: GINOP-8.3.5-18 (H-EKTG1/054244/2018/339597/001)

Projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Projekt elszámolható összköltsége: 27.596.932,-Ft

Visszatérítendő támogatás (kölcsön) összege: 24.837.238,-Ft

Projekt keretében beszerzett eszközök

 • L+Z eszterga DKM 500S
 • L+Z eszterga DKM 660S
 • L+Z eszterga DKM 800L

A beszerzett eszközökkel cégünk felszereltsége modernizálódott, a régi, elavult gépek cseréjével kapacitásnövekedést realizálhattunk, valamint biztosított lett a környezetvédelmi és munkavédelmi előírásoknak való megfelelés is.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél komplex vállalatirányítási rendszer került bevezetésre továbbá a rendszer működéséhez szükséges eszközök kerültek beszerzésre. A vissza nem térítendő támogatás mértéke több mint 23 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Projekt kódszáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00270
Projekt címe: Vállalati informatikai rendszerkomplex fejlesztése
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.12.31.
Projekt elszámolható összköltsége: 59 351 798,- Ft
Vissza nem térítendő támogatás összege: 23 740 717,- Ft
Támogatás intenzitása: 40 %
Visszatérítendő támogatás (kölcsön) összege: 29 675 899,- Ft

Cégünknél 11 db funkcionális célterületet lefedő vállalatirányítási modul került bevezetésre:
Helyben telepített modulok:

 • Vállalati CRM, értékesítés terület
 • Gyártási terület
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés
 • Beszerzési, logisztikai terület
 • Pénzügyi, számviteli terület
 • Munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow)
 • Elektronikus iratkezelési rendszer
  Felhő alapú modulok:
 • Kontrolling és döntéstámogatás
 • Táv- és csoportmunka támogatás
 • Internetes megjelenés (Vállalati portál)
 • Szolgáltatásmenedzsment

Projekt keretében beszerzett eszközök:

 • DELL Optiplex 5060 MT (i7-8700/2x4GB/DBD/W10P) Bill.+egér
 • ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 PCIe
 • Stormshield NA-SN210 készülék
 • Dell 02417 Monitor 24’
 • SMX2200HV APC Smart-UPS 2200VA rack/tower
 • UPS APC Smart 1500VA LCD 230V LINE-INTERACTIVE RACK(2U)/TORO1
 • C11CD67301A0 Epson SCT5200 A0 CAD Nyomtató
 • BIZHUB C227 Színes Másológép A798021 II.RAKT
 • EPSON ACULASER M300DN Nyomtató
 • SZERVER DELL POWEREDGE R530 (E5-2640 v4 4x16GB RDIMM)
 • DELL Optiplex 3060 Micro MFF, Intel Core i3 8100T (3,1 Ghz)
 • DELL E2216HV Monitor 21,5’
 • EPSON ACULASER M300DN Nyomtató
 • DELL Latitude 3570 Notebook Ci5 6200U H2
 • DELL Optiplex 5060 MT (i7-8700/2x4GB/DBD/W10P) Bill.+egér
 • DELL 02417H Monitor 24’

A beszerzett vállalatirányítási rendszerrel és az ahhoz tartozó eszközökkel cégünk felszereltsége, technológiai háttere és üzleti folyamatai modernizálva lettek, ennek köszönhetően korszerűbb és fejlettebb lett a cégünk.

A T.E.T.T. Mérnökiroda Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyert a GINOP-1.2.1-16 „Mikro-. kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” tárgyú pályázati kiírásra beadott „A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. eszközbeszerzése exportkapacitásának növelése érdekében” című projekt megvalósítására.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 234.175.361,-Ft, a megítélt támogatás összege 117.087.680,-FT. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 50 %-a.
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019. december 5.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00532

Jelen projekt keretében lehetőségünk nyílik olyan fejlesztések és új eszközök beszerzésére, amelyekkel részben kiválthatjuk az alapanyag beszállítókat, lerövidítjük az egyes termékek gyártásának átfutási idejét, ezáltal költségtakarékosabban és hatékonyabban tudjuk teljesíteni a megrendeléseinket, illetve nagyobb megrendelési állományt tudunk kiszolgálni, jelentős mértékben megnövelve ezáltal az export árbevételünket.

A beruházások a Társaság eddig is meglévő tevékenységének fejlesztését, valamint kiteljesedését szolgálja. A fejlesztéssel cégünk termelési kapacitásainak bővítése valósul meg, amely során korszerű termék előállítási képességünket erősítjük és bővítjük, egyúttal a modern gépparkunk kialakítását is folytatjuk, melynek eredményeképpen ki tudjuk szolgálni az általunk megcélzott exportpiacot.
A projekt keretében modernizáljuk energiaellátásunkat is kettő napelemes rendszer telepítésével, melyek az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezését szolgálják megújuló energia előállításával.

A fenti célok elérése érdekében beszerzésre került eszközök: 1 db HYUNDAI 35DA-9 diesel üzemű homlokvillás targonca (3,5 t), 1 db HYUNDAI 50DA-9F diesel üzemű homlokvillás targonca (5t), 1 db robothegesztő cella FD-B4L, 1 db BMC-3127 CNC Megmunkálóközpont (Portálmaró), 1 db BNC-40120 CNC Esztergálóközpont, 1 db Manipulátor, illetve telepítésre került 2 db napelemes rendszer.

A T.E.T.T. TIMÁR és TIMÁR TRADE Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyert a GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása pályázati kiírásra beadott „Vibrációs feszültségkezelési eljárások kutatása, beillesztése a fémipari gyártástechnológiába. Kezelő berendezés kifejlesztése.” című projekt végrehajtására.

A projekt összköltsége 379,01 millió Forint, megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 222,08 millió Forint, támogatás intenzitása 58.59%.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2016-00813

Öntvény alkatrészeknél az öntés folyamán termikus feszültségek maradnak a munkadarabban. Ezek a forgácsolási eljárás alatt felszínre kerülnek és esetenként jelentős geometriai alakváltozást okoznak. A nagy gond az, hogy nem irányítható a folyamat, azaz forgácsolás után annyira elvetemedik a darab, hogy egy szigorúbb alak- és/vagy mérettűrés esetén akár selejtezni kell. Ez öntött darabok esetén nagy probléma a jelentős átfutási idők és anyagköltségek miatt. A gépgyártás széles szegmensét érintő téma, mivel a prémium gépipari termékeket jellemzően öntvény alkatrészekből szerelik össze.

A projekt célja egy olyan feszültségmentesítő kezelőhely létrehozása, amely lehetőséget teremt a forgácsoló szakemberek számára olyan technológiák alkalmazására, amelyek ma a belső feszültségek miatt nem alkalmazhatóak.

A pályázat telephely fejlesztésének célja egy új 498 m2-es alapterületű üzemcsarnok felépítése a vállalkozás Baja, Teller E. u. 10. szám alatt található telephelyén. A fejlesztés oka, hogy a jelenlegi gyártási folyamat egyes részeihez kénytelenek vagyunk alvállalkozó partnerek szolgáltatását igénybe venni. Az alvállalkozók bevonása plusz terhet rak a gyártási folyamatok menedzselésére és költséghatékonysági problémákat is felvet. Ennek kiküszöbölésére készül az új csarnok. A csarnoknak köszönhetően néhány termék gyártásánál kiküszöbölhetőek az alvállalkozói munkálatok. Ennek révén szállítási határidők is könnyebben tarthatóak lesznek a pályázat megvalósulását követően. Ha ki tudjuk szorítani az alvállalkozói munkát, akkor szállítással járó költségcsökkenést is elérhetünk.

 A T.E.T.T. Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közel 18,12 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásán. A közel 52 millió Ft összköltségű beruházás keretei közt beszerzésre került két új fémipari megmunkáló eszköz.

Jelen projekt célja a Társaság gyártótevékenységének az alvállalkozói körtől történő függetlenítése volt. A gyártókapacitás bővítése érdekében ezért a bajai telephelyen sor került egy programozható, akár 45 mm vastag fémlemezek kivágására is alkalmas CNC plazmavágó berendezés, valamint egy nagy átmérőjű és arányaiban rövid alkatrészek megmunkálását lehetővé tevő fejeszterga beszerzésére. Az eszközök magas technológiai színvonalat képviselnek, lehetővé téve ezzel a precíziós fémmegmunkálást és a megrendelői igények teljes körű kiszolgálását.

A projekt összköltsége 51,76 millió Ft volt, melyhez a Társaság 35%-os támogatási intenzitást jelentő, 18,12 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Célunk, hogy az egészséges életmódra nevelő programok hosszú távon szolgálják a vállalkozás hatékony működését a dolgozók javuló fizikai és szellemi teljesítő képességét. A pályázati projekt keretén belül megvalósuló programok összhangban állnak a vállalkozás HR stratégiájával és azzal a célkitűzéssel, hogy kollégáink számára a lehető legjobb munkakörülményeket nyújthassuk. A célunk, hogy a programba bevont kollégák jó példa mutatásával- egészséges étkezés, rendszeres testmozgás, káros szenvedélyek mellőzése- minél több munkatársat ösztönözzenek az egészséges életmódra. A projekt közvetett célcsoportja a dolgozók családja és közvetlen környezete.

Kedvezményezett neve: T.E.T.T. TIMÁR és TIMÁR TRADE Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 • a projekt címe: Gyártási technológia fejlesztése a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél
 • a szerződött támogatás összege: 36.764.597 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt befejezési dátuma: 2017.04.28.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00350

Jelen projekt célja a Társaság gyártótevékenységének az alvállalkozói körtől történő függetlenítése és eszközeink korszerűsítése volt. A gyártókapacitás bővítése érdekében ezért a bajai telephelyen sor került 6 darab új hegesztőberendezés, egy légtisztító berendezés, egy vibrációs feszültségmentesítő eszköz és egy láng- és huzalszóró megvásárlására. Az eszközök magas technológiai színvonalat képviselnek, lehetővé téve ezzel a precíziós fémmegmunkálást és a megrendelői igények teljes körű kiszolgálását.